Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type Opdracht*
Type aanvraag*

Naam: *
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Stucadoor prijzen

Vergelijk snel en eenvoudig de
prijs van stucadoors in jouw regio.

Meer over stucwerk


Het stucwerk is een belangrijk onderdeel wanneer u bijvoorbeeld hebt verbouwd of gerenoveerd. Heeft u een extra muurtje geplaatst dan moet deze natuurlijk netjes afgewerkt zijn voor de volgende stap, het schilder- of behangwerk.

Maar stuken is niet alleen bedoeld als voorbereiding op het schilder- of behangwerk. Steeds vaker gebruikt men stucwerk als afwerk materiaal voor een muur of plafond.

Stucwerk kan dus op meerdere manieren worden toegepast. Onderstaand een beschrijving hoe stucwerk wordt ingezet bij bijvoorbeeld een verbouwing of renovatie:

  • Stucwerk (behang en saus)
    Stucwerk voor behangen en sausen is vrijwel hetzelfde. In beide gevallen wordt er een laag pleister gebruikt om de muren glad te maken. Het gelijkmaken is nodig om het uiteindelijke behang of schilderwerk strak op de muren aan te kunnen brengen. Het verschil tussen stucwerk voor behangen en sausen is dat bij het sausen (bedoeld voor schilderen) de muur nog strakker is afgewerkt dan bij stucwerk voor behangen. Stucwerk voor behangen is dus over het algemeen iets goedkoper.

  • Spack spuitwerk
    Met spack spuiten wordt er onder hoge druk een laag pleister (spack) op de muur gespoten. Dit is een enorm snelle manier van werken en daardoor vrij goedkoop. Spack spuiten wordt vooral ingezet in ruimtes die in hun geheel geëgaliseerd dienen te worden.

  • Sierpleister
    Stucwerk laten aanbrengen om het later te behangen of schilderen is allang niet meer nodig. Tegenwoordig vindt u in steeds meer huiskamer sierpleister terug. Hierbij zijn één of meerdere leefruimtes afgewerkt met sierpleister. Een veel gebruikte pleister voor afwerking is spachtelputz (spachtelpoets). Dit is een korrelige sierpleister wat de wanden structuur geeft. Naast spachtelputz zijn veel gebruikte soorten rustiekputz, granol en marmerpleister.

Het grote voordeel van stucwerk is dat u er vrij gemakkelijk oneffen oppervlakten mee egaliseert. Daarnaast is het ook nog eens zo dat het stucwerk in enorm veel kleuren tegenwoordig te verkrijgen is. Zo kunt u een muur perfect laten aansluiten bij het interieur.

Wacht dan niet langer en vraag direct offertes aan bij meerdere stucadoors!